Ga naar de inhoud

Eindelijk word speculeren gereguleerd en Shortselling geblokkeerd

 Italië en Spanje verbieden ‘shortselling ‘


ROME/MADRID –
De Italiaanse toezichthouder op de financiële markten Consob heeft maandag met onmiddellijke ingang een verbod op zogeheten short-selling van aandelen in banken en verzekeraars heringevoerd.
 Bron: ANP

Kort daarop maakte de Spaanse toezichthouder bekend die speculatie op koersdalingen van alle Spaanse aandelen te verbieden.

Consob stelde maandag dat het verbod geldt tot 27 juli. Het besluit om het verbod opnieuw in te stellen, is het gevolg van ”recente trends op de aandelenmarkten”.
Waarschijnlijk doelt de toezichthouder daarmee op de forse verliezen die banken en verzekeraars afgelopen vrijdag en ook maandag leden op de aandelenbeurs in Milaan.

De Spaanse toezichthouder Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV) voert per direct een verbod in voor de komende 3 maanden.
Volgens CNMV kan de ”extreme volatiliteit op de aandelenmarkten de ordelijke werking en ontwikkeling van de financiële stabiliteit verstoren”.

Beurskoersen

Het besluit van de Spaanse regering had een positief effect op de beurskoersen in Madrid.
Het deels genationaliseerde Bankia draaide een tussentijds verlies van 7 procent om in een winst van bijna 8 procent.
De grote bank BBVA stond ook lange tijd op verlies, maar eindigde de dag met een minieme plus.

 

EN ondertussen blijven ING en ABN maar processen TEGEN de EU en ECB aanspannen, om dat soort desastreuse instrumenten te mogen blijven gebruiken, terwijl iedereen sinds mei 2006 weet wat ed gevolgen ervan zijn, welke in 2008 nota-bene tot het bijna omvallen van ING hebben geleid.

En vandaag lezen we dan ook weer dat ING weer een proces tegen de EU heeft aangespannen om te voorkomen dat ze verder moeten met het afstoten van Derivaat brokers 🙁

ING in beroep tegen besluit Brussel

 

Moody’s verlaagt outlook Duitsland, Nederland en Luxemburg.

 

 

Gepubliceerd inFictie & Feit