Ga naar de inhoud

De Rooie Reus alias Dirk de Vroome

De Rooie Reus
www.rooiereus.nl  


De Rooie Reuzen waren een groep activisten die vanaf het begin van de jaren zeventig actief was in Limburg en Noord-Brabant. De naam was ontleend aan het wasmiddel Witte Reus, dat alle vuil wit wast.
Dirk de Vroome was de centrale figuur in deze groep. Hoewel hij niet juridisch was geschoold, bracht hij zaken voor de rechter van mensen die problemen kregen met overheden en instellingen.


Dirk zag het belang van persaandacht om de eisen van zijn cliënten kracht bij te zetten. Daarom ging zijn juridische strijd vaak gepaard met ludieke acties, die de aandacht trokken van het publiek. Ook de rechtszaal zélf was voor Dirk een podium voor politieke strijd.

Absurd dat Daf nu “NedCar” onder een door Lubbers bedacht “Kunduz Krimp Kabinet” Failliet gaat..

Hoe actueel zijn preek van 45 jaar geleden nu helaas weer is. Racisme & Verruwing is zelfs geinstalleerd in de Staten Generaal

Het word hoog tijd dat er weer eens wat aandacht komt voor zijn altruistische dadendrang, en dat de jeugd eens achter hun i-pad vandaan komt, en inziet dat ze hun Toekomst weggeven door alles maar willoos over zich heen te laten komen.

En dat er ook eens wat Jeugdigen deze prijs in de wacht weten te slepen:

Reacties zijn gesloten.